Terkini dari N28 Kerdau, Pahang

Terkini @RT

Terkini: PKR di Merlimau, PAS di Kerdau !

Masih berpeluang di Merlimau
Wah, ini satu berita baik buat si Sam Ketot. Masih terbuka la peluang untuk dia jadi ADUN di Merlimau nanti.

Semalam dengar cerita dari kawan - kawan kata PAS tak jadi nak bertanding di Pilihanraya Kecil DUN Merlimau.

Semuanya gara - gara pihak SPR yang buat pengumuman kata Pilihanraya Kecil DUN Kerdau diadakan serentak dengan Merlimau.

Mungkin sebab PAS tak nak Tuan Ibrahim Tuan Man dapat Migrain, maka langkah tersebut dirasakan sangat sesuai untuk diambil.

Kesian jugak kat dia. Kelam kabut jadinya. Tapi masih lagi sempat menipu rakyat kata diorang sentiasa bersiap sedia menghadapi Pilihanraya bila - bila masa.

Lepas tu sempat lagi tabur fitnah kata PRK serentak sebab takut diasak puak - puak Pakatan Pembangkang.

Tak habis - habis menipu rakyat. Sudah - sudah la. Semua orang dah tau korang tu penipu, pembohong. Tak payah la nak cakap banyak.

- Pahangku

3 comments:

Anonymous said...

PAS memalukan Islam.
Pakai serban
Pakai kopiah
Tapi kaki temberang, kaki bohong, kaki putar alam.

Anonymous said...

JAGALAH KESUCIAN SEMUA RUMAH-RUMAH ALLAH DISEPANJANG PRK

• Kepada semua pihak yang berkuasa tempatan kawasan yang berlangsungnya PRK dan kawasan sekitarnya (seperti JKKK, RELA, J/K Masjid & Surau, Ketua-ketua Kampung, Peghulu, Majlis Daerah, POLIS, Persatuan Belia dan sebagainya.

• Saya, selaku pemerhati bebas setiap PRK menyeru semua pihak bergembeling tenaga untuk mengawal segala Masjid, Surau atau Madrashah dari dijadikan puast penempatan gelandangan sempanjang berlangsungnya PRK.

• Dalam beberapa PRK yang lepas, saya mendapati ramai golongan gelandangan bermehrajalela mendiami RUMAH-RUMAH ALLAH sebagai pusat gelandangan mereka. Kesucian RUMAH-RUMAH ALLAH dicemari dengan kelakuan-kelakuan buruk mereka sepanjang mereka bergelandangan di RUMAH-RUMAH ALLAH.
• Mereka sesuka hati merokok, menjamu selera, berbual kosong dengan kuat, berpakaian kurang sopan (memakai tuala mandi keluar masuk RUMAH-RUMAH ALLAH, mengganggu ahli kariah untuk beribadat, mengotori bilik air dan dewan wuduk (sehingga ada yang menjadikan dewan wuduk tempat mandi), menganggu jema'ah wanita dan sebagainyan.

• Mereka sesuka hati menjadikan RUMAH-RUMAH ALLAH sebagai HOTEL PERCUMA mereka dengan alasan mereka adalah musafir fi'sabillillah. Mereka ini sebenarnya bukan musafir fi'sabillillah tetapi gelandangan dari parti-parti politik yang berjuang untuk kelangsungan parti politik mereka.

• Mereka juga tidak segan - silu menghalau J/K RUMAH-RUMAH ALLAH yang mengingatkan mereka supaya menjaga kesucian RUMAH-RUMAH ALLAH.

• Sekian sahaja harapan saya semoga semua musafir yang menumpang munaikan kewajipan bersolat di RUMAH-RUMAH ALLAH dapat beribatat dengan khyusu’.

Azman Md Safiee said...

Kami menyediakan 3 buah rumah sewa dan 1 Hostel Sempena PRK DUN Merlimau Untuk 14 Feb-8 Mac (Tarikh lain adalah kadar Biasa:Rujuk posting sebelum ini):. Hubungi segera 0123736548 / 0136042525 / 06-5293031 @ http://jasinhomestay.blogspot.com/

N-27 DUN MERLIMAU

25 Suara Sahih Terkini